vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

KK RADNIK BNB PRVAK REPUBLIKE SRPSKE

KK RADNIK BNB – KK SUTJESKA  66 :53  (12:13 / 22:15 / 15:7 / 17:18)

KK RADNIK: Drljača, Kupusović 3, Ćeranić 13, Erić 2, Gavrić 11, Kokoruš 12, Radović 6, Despotović, Kajmaković, Ilić 9, Kecman 10, Sandić. Trener: Branislav Vićentić

KK SUTJESKA: Šolaja 5, Bodiroga 12, I. Radović 11, V. Radović, Arsenović 5, Vuković, Kaluđerović 8, Živanović 3, Todorović 5, Crnogorac 4. Trener: Mihajlo Ivanović

Košarkaši Radnika BNB novi su šampioni Republike Srpske. Radnik BNB je u petoj odlučujućoj utakmici finalne serije savladao Sutjesku iz Foče rezultatom 66:53. Ovakav rezultat propraćen je gromoglasnim aplauzom vjernih Radnikovih navijača, kojih je bila prepuna dvorana u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bijeljini.

Značaj utakmice unio je nervozu u oba tima, pa je u prvom periodu bilo obostranih grešaka. Taj dio igre gosti su riješili u svoju korist rezultatom 12:13. U nastavku, Radnik BNB je čvrstom odbranom, što je uzrokovalo neke lake poene iz kontranapada, počeo da stvara prednost, koja je na poluvremenu iznosila plus 6.

Naši košarkaši su u nastavak meča ušli bolje raspoloženi i nošeni frenetičnom podrškom publike, na kraju trećeg perioda, imali 14 poena prednosti. U toj četvrtini su odigrali jako dobro u defanzivi i dozvolili protivniku da postigne samo 7 poena. Može se reći da je to bio prelomni momenat utakmice.

Posljednja četvrtina bila je samo puka formalnost, a Radnik BNB je u jednom trenutku imao višak od 19 poena. Na kraju utakmice, predsjednik KSRS, Boris Spasojević, uručio je pehar kapitenu Radnika, Dejanu Kokorušu nakon čega su naši igrači zajedno sa navijačima proslavili četvrtu titulu prvaka Republike Srpske.

Radnik je imao četvoricu igrača sa dvocifrenim učinkom. Ćeranić sa 13, Kokoruš sa 12, Gavrić sa 11 i Kecman sa 10  su bili najefikasniji, s tim što je Jovica Kecman imao i 15 skokova. U ekipi Sutjeske Bodiroga je postigao 12, a Radović 11 poena.

Ovim trijumfom Radnik BNB je stekao pravo da se naredne sezone takmiči u Premijer Ligi BiH.

Radnik BNB se zahvaljuje svim navijačima koji su fenomenalno bodrili naš tim i u velikoj mjeri doprinijeli osvajanju nove titule prvaka RS.

Translate »