vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radniku pripao prvi meč finalne serije

KK RADNIK BNB – KK SUTJESKA  66 : 52  (17:22 / 17:12 / 14:6 / 18:12)

KK RADNIK BNB: Drljača, Kupusović 6, Ćeranić 3, Erić, Gavrić 13, Kokoruš 16, Radović 9, Despotović, Kajmaković 4, Ilić 9, Kecman 9, Sandić. Trener: B. Vićentić

KK SUTJESKA: Bodiroga 5, Radović I. 10, Radović V. 7, Arsenović 3, Vuković, Kaluđerović 10, Živanović, Todorović 10, Crnogorac 7. Trener: M. Ivanović

Radnik BNB je uspio da iskoristi prednost domaćeg terena u prvoj finalnoj utakmici i savlada veoma dobru ekipu Sutjeske.

Gosti su veoma dobro ušli u meč i u jednom momentu prvog perioda igre imali i 9 poena prednosti. Radnik BNB u tim momentima nikako nije uspijevao da pronađe svoj ritam igre u napadu ni u odbrani, te je za prvih 10 minuta primio čak 22 poena uz veliki broj izgubljenih lopti. U drugoj četvrtini su domaći zaigrali mnogo bolje, pojačali odbranu i skok, i na taj način potpuno smanjili prednost gostiju. Rezultat na poluvremenu je bio neriješen 34:34.

Već početkom drugog poluvremena moglo se naslutiti da će Radnik dobiti ovaj meč. Prije svega dobrom odbranom, protivnika su natjerali na veliki broj grešaka i dozvolili mu da ubaci samo 6 poena. To je bio ključni momenat utakmice kada je Radnik BNB napravio razliku koju Sutjeska više nije mogla stići. Do kraja meča se ona samo povećavala, da bi na kraju iznosila 14 poena u korist domaćina.

Najefikasniji igrač je bio kapiten domaćih, Dejan Kokoruš, koji je postigao 16 poena. U domaćoj ekipi pratio ga je Gavrić sa 13 koševa. Ko gostiju su Radović, Kaluđerović i Todorović postigli po 10 poena.

Sljedeći meč finalne serije je na programu u srijedu, 24.05. Domaćin je ekipa Sutjeske.

Translate »