vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik poveo u polufinalnoj seriji

KK RADNIK BNB – KK SOKOLAC  78 : 70  (17:19 / 22:14 / 9:21 / 19:13 /11:3)

KK RADNIK BNB: Drljača, Kupusović 2, Ćeranić 10, Erić 6, Gavrić 5, Kokoruš 24, Radović 8, Despotović, Kajmaković 7, Ilić 7, Kecman 9, Sandić. Trener: B. Vićentić

KK SOKOLAC: Jovović, Neđić, Kosorić 2, Radović 7, Borovčanin, Pečenica 17, Đerić 4, Koprivica, Okiljević 19, Milidrag 14, Pilindavić 7. Trener: I. Krsmanović

U prvoj polufinalnoj utakmici Radnik je iskoristio prednost domaćeg terena i dosta teže nego što se očekivalo savladao odličnu ekipu Sokoca. Gosti su od samog starta pokazali ogromnu želju i borbenost za razliku od domaćina koji je prilično letargično ušao u meč i kome ništa nije polazilo za rukom. Prva četvrtina je u potpunosti pripala gostima koji su bili bolji u svim statističkim parametrima, iako nisu u potpunosti iskoristili priliku da sa većom razlikom završe ovaj period igre. Radnik BNB je nešto boljom igrom u nastavku uspio da preokrene rezultat i sa 6 poena prednosti ode na poluvrijeme.

Kada se očekivalo da domaćin pojača pritisak i „prelomi“ utakmicu (kao što je to bio običaj u većini mečeva ove sezone), gosti su sjajnom igrom, a predvođeni bivšim igračem Radnika BNB Pečenicom i odličnim Okiljevićem, ubjedljivo riješili treći period i u završnicu meča ušli sa prednošću od 6 poena. Mučio se Radnik BNB i u odbrani i napadu pokušavajući da ponovo preokrene rezultat ali mu nije polazilo za rukom. Tek na samom kraju regularnog dijela uspjeli su da izjednače rezultat, gosti nisu realizovali neka važna slobodna bacanja i to je odvelo utakmicu u produžetak.

Najbolji strijelac našeg tima ove sezone Dejan Kokoruš usljed povrede nije mogao da odigra završnicu ovog meča ali i bez njegove pomoći igrači Radnika BNB su zahvaljujući iskustvu i kvalitetu, a prije svega dobroj odbrani dozvolili protivniku da za pet minuta ubaci samo 3 poena, što je i riješilo ovu utakmicu.

Najefikasniji i pored povrede na ovom susretu je bio Kokoruš sa 24 poena. Dvocifren kod domaćih bio je i Ćeranić sa 10 postignutih poena. Kod gostiju su to bili već pomenuti Okiljević sa 19 i Pečenica sa 17 ubačenih koševa.

Druga utakmica polufinalne serije je na programu narednog vikenda.

Translate »