vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik bolji i u drugom finalnom meču

KK SUTJESKA  –  KK RADNIK BNB  49 : 66 (12:8 / 14:16/ 14:19 / 9:23)

KK SUTJESKA: Šaran, Šolaja 2, I.Radović 13, V. Radović 3, Arsenović, Vuković, Kaluđerović 15, Todorović 13, Crnogorac 3. Trener: M. Ivanović

KK RADNIK BNB: Kupusović 2, Ćeranić 11, Erić 3, Gavrić 6, Kokoruš 21, Radović 6, Drljača, Despotović, Kajmaković 2, Ilić 13, Kecman 2. Trener: B. Vićentić

Radnik je u drugoj utakmici finala gostovao ekipi Sutjeske, ponovo bio uspješniji i došao nadomak nove titule prvaka Republike Srpske.

Domaćin je, nošen mnogobrojnom publikom u Foči, ušao u meč veoma dobro sa jasnom namjerom da odbrani domaći teren i produži seriju. Prva četvrtina je u potpunosti pripala ekipi Sutjeske koja je po svim statističkim parametrima bila bolji rival. Ipak, nisu u potpunosti uspjeli da iskoriste tu situaciju i na kraju ovog perioda su imali „samo“ 4 poena prednosti. Radnik je pokušavao da preokrene rezultat u svoju korist ali je domaćin, prije svega zahvaljujući veoma dobrom skoku u odbrani i napadu, držao prednost do kraja prvog poluvremena.

Tek u trećem periodu, Radnik je došao do svoje prepoznatljive igre i dobre odbrane, pojačao skok i pred početak posljednje četvrtine preokrenuo rezultat. To kao da je uspaničilo domaći sastav koji je, bez obzira na očajan šut sa distance u dotadašnjem dijelu meča, nastavio sa pokušajima za tri poena. Radnik je to iskoristio i pametnom i smirenom igrom rutinski priveo utakmicu kraju. Na kraju, velikih 17 razlike i još jedan korak bliže trofeju za najbolju ekipu u prvenstvu Republike Srpske.

Najefikasniji i najbolji igrač na utakmici je bio Dejan Kokoruš, koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 21 poenom i 12 skokova. Pored njega, dvocifreni na ovom meču su bili još i Ilić sa 13 i Ćeranić sa 11 postignutih poena. U ekipi Sutjeske bolji od ostalih bili suKaluđerović sa 15, i Todorović i Radović sa po 13 ubačenih koševa.

Treći meč na programu je u subotu u Bijeljini.

Translate »