vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik BNB prvi finalista

KK SOKOLAC – KK RADNIK BNB  63 : 66  (14:14 / 11:15 / 25:21 / 13:16)

KK SOKOLAC: Milidrag 31, Radović 6, Kosorić 3, Pečenica 12, Đerić 3, Borovčanin, Okiljević 6, Neđić, Babović, Jovović, Pilindavić 2, Koprivica. Trener: I. Krsmanović

KK RADNIK BNB: Kupusović 8, Ćeranić 4, Erić 2, Gavrić 5, Kokoruš 26, Radović 8, Drljača, Despotović, Kajmaković 3, Ilić 4, Kecman 6, Sandić. Trener: B. Vićentić

Radnik BNB je u drugoj polufinalnoj utakmici kao gost još jednom savladao ekipu Sokoca i plasirao se u finale doigravanja 1. MLRS. Naš tim jeste bio favorit na ovom meču, ali je utakmica bila veoma neizvjesna i borbena do samog kraja kao što se i očekivalo. Na kraju, više znanja i sreće su imali naši košarkaši što ih je i odvelo u finale.

Da su timovi bili ujednačeni govori i statistika. Sokolac je bio bolji u skoku, asistencijama i poenima postignutim iz reketa, dok je sa druge strane Radnik BNB bio bolji u procentima šuta sa slobodnih bacanja, ali i za dva i tri poena. Takođe „klupa“ Radnika BNB postigla 40 poena naspram samo 5 protivnika, pa bi se možda i u tom segmentu mogli tražiti razlozi pobjede našeg tima.

Ipak, meč je riješen u posljednjem minutu. Kod neriješenog rezultata 61:61, Kokoruš je na sebe preuzeo odgovornost i sa 5 vezanih poena obezbijedio Radniku BNB prednost koju su do kraja utakmice igrači Sokoca mogli samo da ublaže. Radnik se plasirao u finale i čekaće pobjednika trećeg meča između ekipa Prijedora i Sutjeske. U prvom meču Prijedor je u gostima slavio, da bi u narednom susretu i Sutjeska napravila „brejk“. Treća utakmica je na programu u srijedu i tada će se znati protivnik Radnika BNB u finalu.

Na utakmici Sokoca i Radnika BNB najefikasniji igrač bio je igrač domaćih, Milidrag, koji je postigao 31 poen. Dvocifren je bio i Pečenica, dok je u našem timu Kokoruš postigao 26 poena.

 

Translate »