vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Savladana i Rogatica

KK RADNIK BNB  –  KK ROGATICA  87 :68 (16:20 / 25:13 / 29:13 / 17:22)

KK RADNIK BNB: Kupusović 12, Ćeranić 10, Gavrić 5, Kokoruš 26, Radović 2, Despotović 3, Ilić 7, Kecman 17, Sandić. Trener: B. Vićentić

KK ROGATICA: Balčaković 4, Zoranović 7, Samardžić, Rističević 10, Slijepčević 9, Okiljević 5, Gordić 11, Furtula 5, Kovač 15, Despotović 2. Trener: T. Anđelić

U 24. kolu 1. MLRS košarkaši Radnika BN Basketa su dva kola prije kraja ligaškog dijela pobjedom nad Rogaticom obezbijedili prvo mjesto u doigravanju.

Ekipa Rogatice je došla u Bijeljinu sa namjerom da osvoji bodove koji su joj potrebni kako bi obezbijedili učešće u doigravanju. Radniku BNB je, sa druge strane, ova pobjeda osigurala prvo mjesto u regularnom dijelu jer je ekipa Borca savladala najbližeg pratioca, ekipu Sutjeske iz Foče.

Ekipa Rogatice je bolje i smirenije ušla u meč. Nakon nekoliko minuta imali su 8 razlike prednosti dok je ekipa domaćina još uvijek tražila svoju igru. Neuobičajeno veliki broj izgubljenih lopti i loš šut sa distance doprinio je ovako lošem početku. Ipak, pred kraj prve četvrtine, igrači Radnika BNB su uspjeli da prepolove prednost i sa 4 razlike minusa uđu u drugi period igre.

Mnogo agresivnija odbrana i ozbiljniji pristup domaćina odmah su donijeli rezultat, Radnik BNB je napravio seriju od 19:0 i na veliki odmor otišao sa plusom od 8 razlike. U trećem periodu vidjela se razlika u kvalitetu, kada su domaći napravili najveću razliku na ovom meču +24. Radnik BNB je dominirao u skoku, šutu sa distance, asistencijama, a Rogatica u izgubljenim loptama i već tada je pobjednik ovog meča bio riješen.

U posljednjem periodu igre je Rogatica uspjela da smanji razliku i ublaži poraz. Na kraju, sasvim solidnih 19 razlike za Radnik BNB – 87:68.

Najefikasniji igrač na meču bio je Kokoruš sa 26 postignutih poena, pratio ga je Kecman sa 17 poena i 12 skokova. Dvocifreni su bili još i Kupusović (12) koji je odlično šutirao trojke na ovom meču i Ćeranić (10). U ekipi Rogatice najviše poena su postigli Kovač 15, Gordić 11 i Rističević 10.

Sljedeći meč, Radnik BNB igra u Foči protiv ekipe Sutjeske.

Translate »