vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik slavio protiv Sokoca u gostima

KK SOKOLAC – KK RADNIK BNB  84 :86  (16:28 / 30:21 / 20:17 / 18:20)

KK SOKOLAC: Milidrag 23, Koprivica, Pečenica 19, Đerić 19, Gordić, Okiljević 6, Šobić, Kosorić, Pilindavić 7, Neđić, Radović 10, Borovčanin. Trener: M. Pajić

KK RADNIK BNB: Kupusović, Ćeranić 11, Erić 11, Gavrić 12, Kokoruš 27, Radović 4, Despotović, Kajmaković 10, Ilić 3, Kecman 8. Trener: B. Vićentić

Radnik BNB je na teškom gostovanju uspio da ostvari novu pobjedu i ostane na prvom mjestu Prve lige Republike Srpske. U derbiju kola, savladao je ekipu Sokolca u posljednjim sekundama meča.

Početak ove utakmice je u potpunosti pripao našem timu. Domaći su možda malo podlegli i pritisku utakmice koja je bila od velikog značaja za njih jer bi pobjedom svakako popravili svoju poziciju pred plej-of, možda čak zauzeli i vodeću poziciju. Igrači Radnika BNB su to iskoristili i dobrom igrom na kraju prvog perioda igre imali dvocifrenu prednost. U nastavku su domaći konsolidovali redove, značajno popravili igru i uspjeli da utakmicu uvedu u neizvjestan tok.

Nakon poluvremena, Sokolac je nastavio sa dobrom igrom, ali ni naši momci nisu zaostajali. Tada je već bilo jasno da će ovaj meč biti neizvjestan do samog kraja. U posljednju četvrtinu se ušlo sa neriješenim rezultatom 66:66. Ekipa Sokolca je imala kontrolu skoka i nešto bolji procenat šuta ali i veliki broj izgubljenih lopti za razliku od našeg tima koji je u tom parametru bio možda i najbolji do sada sa samo 4 izgubljene lopte za cio meč. Takođe, Sokolac je izveo čak 28 bacanja naspram samo 8 koji su dosuđeni za naš tim, pa bi se moglo diskutovati i o nekim drugim stvarima.

U svakom slučaju, meč se sveo na jednu loptu kada je upravo nakon izgubljene lopte domaćina u posljednjim sekundama Kokoruš uspio da postigne pobjednički koš i sačuva vodeću poziciju za naš tim.

Najefikasniji igrač ove utakmice je bio upravo Kokoruš sa 27 postignutih poena. Dvocifreni u našem timu su bili još i Ćeranić sa 11, Erić sa 11, Gavrić sa 12 i Kajmaković sa 10 postignutih koševa. U timu Sokolca su se istakli Milidrag sa 23, Pečenica i Đerić sa po 19 poena.

Naredni meč, Radnik BNB igraće kod kuće protiv eipe HEO iz Bileće.

Translate »