vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik savladao goste iz Višegrada

KK RADNIK BNB – KK VARDA HE  88 : 76  (16:19 / 27:14 / 24:23 / 21:20)

KK RADNIK BNB: Popadić, Kupusović, Ćeranić 10, Erić 5, Gavrić 12, Kokoruš 24, Radović 9, Despotović, Kajmaković 6, Ilić 10, Kecman 12, Drljača. Trener: B. Vićentić

KK VARDA HE: Marković 1, Tasić, Nešković, Kojić, Sudžum 24, Rosić, Ivanović 14, Frganja 10, Radović 5, Stanimirović 22. Trener: I. Vidaković

Radnik je u 8. kolu Prve lige Republike Srpske dočekao ekipu Varde, upisao nove bodove i ostao na samom vrhu tabele sa jednom pobjedom manje od prvoplasiranog tima. Varda je došla da se bori i pokuša da odnese bodove iz Bijeljine ali ekipa Radnika, očigledno dobro pripremljena za ovaj meč, to ipak nije dozvolila.

Na početku utakmice vidjeli smo rezultatsku klackalicu i smjenjivanje timova u vođstvu i utisak je bio da će publika u Bijeljini gledati neizvjestan meč. Nakon prvih 10 minuta, Varda je imala prednost ali se u drugom periodu nekoliko igrača Radnika razigralo i vrlo brzo domaćinu donijelo dvocifrenu prednost. Ona je u pojedinim momentima iznosila i 15 razlike i to je bilo dovoljno, na kraju se ispostavilo, da Radnik zabilježi novu pobjedu.

U drugom poluvremenu je ekipa Varde uspijevala da spusti prednost na jednocifren broj, ali to ipak nije bilo dovoljno da se napravi neki preokret. Radnik je imao više raspoloženih igrača ali je glavni razlog pobjede bila veća rotacija domaćeg tima. Samo podatak je klupa Radnika postigla 24, a Varde 1 poen sasvim dovoljno govori. Radnik je bio bolji rival i u ostalim statističkim parametrima tako da je ova pobjeda više nego zaslužena.

Najefikasniji igrači utakmice bili su kod domaćina Kokoruš sa 24 postignuta poena, a u gostujućoj ekipi Sudžum sa isto toliko koševa.

Translate »