vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Pobjedom nad Sokolcem Radnik preuzeo lidersku poziciju

KK RADNIK BNB  –  KK SOKOLAC  86 : 79  (25:16 / 18:24 / 26:18 / 17:21)

KK RADNIK BNB: Popadić, Drljača, Ćeranić 9, Erić 6, Gavrić 6, Kokoruš 22, Radović 2, Despotović 4, Kajmaković 14, Ilić 9, Kecman 14, Luledžija. Trener: B. Vićentić

KK SOKOLAC: Jovović, Kosorić, Jovičević 8, Borovčanin, Planinčić, Pečenica 25, Đerić 6, Koprivica, Gordić, Pajić 18, Milidrag  9, Pilindavić 13. Trener: I. Krsmanović

Radnik je u derbiju 6. kola dočekao dosad neporaženu ekipu Sokolca i nakon neizvjesne i borbene utakmice, ostvario pobjedu koja je naš klub postavila na prvu poziciju na tabeli.

Na ovom meču nije bilo izrazitog favorita pa se očekivao kvalitetat duel dvije prvoplasirane ekipe. Tako je i bilo. Radnik je bolje otvorio utakmicu i uspio da stekne sasvim solidnu prednost koju je održavao do kraja četvrtine. Iskusnoj i dobro vođenoj ekipi Sokolca je trebalo malo vremena da se prilagodi agresivnoj i čvrstoj igri Radnika, te je u drugom periodu igre pokazala svoje pravo lice i stigla prednost domaćina. Radnik je ipak uspio da zadrži prednost pred odlazak na veliki odmor.

Treća četvrtina je ponovo pripala našim igračima. Pored raspoloženog kapitena Kokoruša razigrali su se Jovica Kecman koji je na ovom susretu imao dabl-dabl učinak (14 poena i 11 skokova) i Kajmaković (14 poena). Ostatak ekipe takođe je odigrao odlično i borbeno, tako da je u ovom periodu igre Radnik napravio dvocifrenu razliku koju gosti više nisu uspjeli da stignu.

Sokolac jeste dobio posljednju četvrtinu, ali to nije bilo dovoljno za preokret, tako da je Radnik upisao nova dva boda i sada sa čelne pozicije dočekuje ostatak prvenstva.

Najefikasniji na meču bio je bivši igrač Radnika Pečenica sa 25 postignutih poena, dok je u Radniku najviše pogodaka postigao Kokoruš – 22.

Translate »