vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik poražen u posljednjim sekundama uz „pomoć“ slobodnih bacanja

KK RADNIK BNB: Drljača. Despotović, S. Damjanović 7, Vučićević 17, Kokoruš 5, Sekicki 9, Tuljković 16, Živanović 3, Gavrić, Kecman 8, Klještan 2, D. Damjanović. Trener: B. Vićentić

KK BOŠNJAK: Petković, Dželmo 12, Hrgić 3, Ćurevac 3, Dovadžija, Đurđević 27, Kustura, Kadić 4, Džafić, Rešidović 10, Demić 12, Tunović 12. Trener: A. Rešidović

Radnik je poražen kod kuće od ekipe Bošnjaka iz Hadžića i ovaj poraz poraz će vjerovatno značiti i oproštaj naše ekipe od Premijer lige Bosne i Hercegovine iako je do kraja takmičenja ostalo još dva kola.

Svima je bilo jasno koliki značaj bi mogla da ima ova utakmica, ali ni to nije bilo dovoljno da probudi ekipu trenera Vićentića koja je veći dio susreta odigrala letargično i samo na momente je iskazivala dio potencijala koji možda posjeduje.

Sama utakmica je bila neizvjesna, ekipe su se smjenjivale u vođstvu (o čemu govori činjenica da je bilo čak15 promjena vođstva i 10 puta neriješen rezultat) ali je ekipa Bošnjaka bila nešto sigurnija i na poluvrijeme je otišla sa minimalnom prednosti 38:40. U nastavku se nije ništa posebno mijenjalo. Bošnjak je u jednom momentu imao i 10 poena prednosti, u drugom bi naš tim napravio seriju, izjednačio ili prešao u minimalno vođstvo, ali gosti nisu dopustili da napravi još jedan korak i prelomi meč. To se možda očekivalo 3 minuta pred kraj kada je Radnik imao 5 poena prednosti i loptu u posjedu, ali nesigurnost i nedostatak koncentracije pojedinih igrača je vratilo utakmicu u neizvjestan tok.

Svi u dvorani su mislili da će uslijediti produžeci u kojima bi se riješilo pitanje pobjednika, kada je dosuđen faul (koji niko u dvorani nije vidio) nad igračem Bošnjaka, Đurđevićem samo par sekundi prije kraja meča. Đurđević je bio siguran sa linije penala, a s obzirom da Radnik nije imao dovoljno vremena za posljednji napad, to je bilo dovoljno da Bošnjak iz ovog meča izađe kao pobjednik.

Svakako treba napomenuti da je Bošnjak šutnuo 28 slobodnih bacanja, naspram 9 koji su dosuđeni za naš tim. Takođe nije zanemarljiv ni podatak da je Radnik imao čak 25 izgubljenih lopti na ovom susretu, iz koji je gost postigao čak 15 poena više u odnosu na domaći tim.

Najefikasniji na susretu bio je igrač Bošnjaka Đurđević sa 27 postignutih poena, dok su u redovima domaćih dvocifreni bili Vučićević (17), Tuljković (16) i Damjanović (14).

Do kraja prvenstva ostala su još 2 kola. U subotu Radnik gostuje Zrinjskom, a zatim u srijedu dočekuje Građanski u utakmici posljednjeg kola, čime će se i završiti ovogodišnje takmičenje u Premijer ligi BiH.

Translate »