vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik bolji od Građanskog za kraj

KK RADNIK BNB – KK GRAĐANSKI  89 :84  (25:22 / 25:19 / 22:21 / 17:22)

KK RADNIK BNB: Drljača, S. Damjanović 9, Vučićević 17, Kokoruš 19, Sekicki 3, Tuljković 9, Živanović 7, Gavrić 2, Kecman 9, Klještan, D. Damjanović 14. Trener: B. Vićentić

KK GRAĐANSKI: Simić, Janjušević 11, Kovačević 13, Erkić 6, Kolaković 10, Marojević 8, Milošević 12, Vasilić 12, Trikić 7, Mičić, Svitlica 5. Trener: A. Icić

U posljednjoj utakmici prvenstva Premijer lige BiH, Radnik je na „svom“ terenu savladao gradskog rivala Građanski rezultatom 89:84. Iako ova utakmica nije imala takmičarski značaj, obje ekipe su imale veliku želju da sezonu završe pobjedom, pogotovo u gradskom derbiju.

Građanski je bolje otvorio utakmicu, iskoristio početnu nesigurnost igrača Radnika i sa 3 kontranapada došao u vođstvo koje nije dugo trajalo. Radnik je popravio odbranu, a brzim protokom lopte u napadu i sigurnim šutem sa distance brzo okrenuo rezultat u svoju korist. Prvi dio igre riješio je rezultatom 25:22. Od tada, Radnik je na parketu bio bolji rival. Veća energija i borbenost naših igrača se materijalizovala prednošću koja se konstantno uvećavala i u jednom trenutku dostigla i 15 poena. Čestim izmjenama i pokušajima da se promijeni ritam utakmice Građanski je do kraja poluvremena uspio da smanji razliku na podnošljivih 8 poena.

Treća četvrtina bila je izjednačena iako je Radnik i u ovom dijelu igre podizao razliku i do 14 poena. Ipak, jedan prazan period igre naših igrača u ovoj četvrtini Građanski je iskoristio da spusti i tu razliku na 9 poena pred početak posljednjeg dijela igre. Tada su gosti krenuli na sve ili ništa, Radnik je ušao u probleme sa ličnim greškama jer su obojica centara našeg tima imali po 4 faula. Tu situaciju i činjenicu da su svirane 2 tehničke greške našem timu Građanski je iskoristio da svede razliku na minimum i zahvaljujući u tim trenucima raspoloženom Vasiliću u jednom momentu čak i povede. Međutim, naši igrači nisu gubili glavu. Nastavili su da rešetaju koš gostiju, pa su prvo šutem za tri poena, zatim prodorom vratili prednost Radniku, a onda sigurnim izvođenjem bacanja rutinski priveli meč kraju.

Radnik je bio bolji u svim segmentima igre i sasvim zasluženo je dobio ovu utakmicu. Radnik je dominirao u skoku na obje strane terena, u šutu za tri poena, asistencijama, kao i u izvođenju slobodnih bacanja. Takođe, imao je i manji broj izgubljenih lopti u odnosu na protivnika što je bilo sasvim dovoljno za novu pobjedu nad gradskim rivalom.

Najefikasniji na meču bio je Kokoruš sa 19 ubačenih poena uz odličan šut za 3 (6/8), a pratili su ga Vučićević sa 17 (3/5 za tri poena)  i odlični D. Damjanović sa 14 poena. U timu Građanskog bolji od ostalih bili su Kovačević sa 13 i Milošević i Vasilić sa po 12 postignutih koševa.

Translate »