vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik savladao Student u prvom kolu Lige za opstanak

KK STUDENT – KK RADNIK BNB  61 :70  (10:12 / 21:21 / 18:18 / 12:19)

KK STUDENT: Petrović 5, Durak 11, Smolić 3, Širić, Čamdžić, Bogdanović, Mikulić 3, Gudić 2, Barbarić 2, Ivišić, Rizvić 17, Sejfić 18. Trener: N. Nikolić

KK RADNIK BNB: Marković, S. Damjanović 7, Klještan, Vučićević 3, Kokoruš 6, Sekicki 10, Kecman 2, Tuljković 18, Živanović 10, Gavrić 3, Drljača, D. Damjanović 11. Trener: B. Vićentić

Na gostovanju ekipi Studenta iz Mostara, Radnik je ostvario veoma bitnu pobjedu na samom početku lige za opstanak. Iako je Student zbog trenutnog plasmana na tabeli i činjenice da je domaćin bio favorit na ovom meču, naši momci su pokazali da imaju kvalitet i dobrom igrom i angažovanošću su zasluženo ponijeli bodove iz Mostara.

Utakmica je bila veoma neizvjesna i izjednačena. Na samom početku se vidjelo da nećemo gledati pretjerano efikasnan, već tvrd i borben duel. Na kraju prve četvrtine Radnik je imao minimalnu prednost – 10:12. Drugi i treći period su bili potpuno izjednačeni. Nijedna ekipa nije uspjela da napravi značajniju prednost koja bi joj garantovala mirnu završnicu. Većinu meča je Radnik kontrolisao rezultat a Student pokušavao da rezultatski ostane u meču, tako da su i druga i treća četvrtina završene prednošću Radnika od svega 2 poena.

Tek u posljednjoj dionici meča je naš tim uspio da napravi značajniju prednost koju Student nije mogao da stigne. U tim trenucima je Radnik uspostavio kontrolu u skoku, šut za tri je dobro funkcionisao, a veoma dobra odbrana je zaustavila nalete domaćih koji nisu uspjeli da do kraja značajnije ugroze rezultat.

Najefikasniji na meču bili su su Sejfić i Rizvić sa jedne (18 i 17 poena) i Tuljković i Damjanović (18 i 11 poena) sa druge strane. Sejfić je pored postignutih poena imao i fantastična 24 skoka! Pored već pomenutog dvojca iz Radnika, mora se istaći sjajna timska igra ekipe, borbenost i zalaganje svih, što je i rezultiralo osvajanjem 2 veoma važna boda u borbi za opstanak.

Sljedeći meč je na programu već u srijedu od 20 časova u dvorani O.Š. „Vuk Karadžić“ kada će Radnik dočekati ekipiu Slobode iz Tuzle.

Ovom prilikom pozivamo sve navijače, simpatizere kluba i ljubitelje košarke da dođu i podrže naš klub.

Translate »