vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik savladan u derbiju

KK GRAĐANSKI – KK RADNIK BNB  90 :75  (27:18 / 19:12 / 18:28 / 26:17)

KK GRAĐANSKI: Šarić 6, Janjušević 24, Kovačević 24, Erkić 9, Kolaković 3, Svitlica 11, Marojević 3, Milošević 2, Vasilić, Simić, Trikić 8, Mičić. Trener: A. Icić

KK RADNIK BNB: Marković, Damjanović 8, Klještan 5, Vučićević 18, Kokoruš 3, Sekicki 19, Kecman 3, Tuljković 13, Živanović, Gavrić 2, Drljača, D. Damjanović 4. Trener: B. Vićentić

U četvrtom susretu Radnika i Građanskog ove sezone, uspješnija je bila domaća ekipa koja je odnijela vrlo važne bodove. Radnik je sa druge strane odigrao jednu od najlošijih utakmica u sezoni i potpuno zasluženo izgubio ovaj meč. Pojačana ekipa Građanskog je od prvog minuta ušla u meč jako i sa više želje što je rezultiralo prednošću od 9 poena na isteku prve, a čak 16 na kraju druge četvrtine. Igračima Radnika u tom periodu ništa nije polazilo za rukom. Imali su katastrofalan šut i veliki broj izgubljenih lopti što su igrači domaćeg tima na ovom suretu znali da iskoriste.

Treća četvrtina je donijela nadu da se nešto moše promijeniti. Konstantni Vučićević je prvo dobrom odbranom, a zatim i preciznim šutem otvorio seriju dobrih napada Radnika. Na to se nadovezao i Sekicki i prednost domaćih je spuštena na samo 6 poena pred odlučujuću četvrtinu. Kada je trebalo da se odigra još čvršće i agresivnije i pokuša napraviti preokret, igra našeg tima se potpuno raspala. Opet veliki broj izgubljenih lopti, neorganizovani napadi i loša odbrana doveli su do toga da Građanski dobije i ovaj period igre isasvim zasluženo riješi utakmicu u svoju korist.

Najefikasniji na meču bili su igrači Građanskog Janjušević i novopridošli Kovačević sa po 24 poena, dok su u našem timu to bili Sekicki sa 19 i Vučićević sa 18 postignutih koševa.

Sljedeći meč Radnik igra u srijedu, 30.03.2016. protiv ekipe Studenta iz Mostara. Meč počinje u 20h u sali O.Š. „Vuk Karadžić“. Pozivamo sve ljubitelje košarke da dođu i pomognu našem klubu da ostvari novu pobjedu.

Translate »