vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Mladost osvojila Kup RS

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada osvajači su Kupa RS nakon što su u finalu savladali Radnik BNB rezultatom 99:85.
Ovo je prvi trofej u ovom takmičenju za Mrkonjičane, te su se tako pridružili ekipama Igokee, Borca, Leotara, Slavije i Mladosti iz Gacka koji su već podizali pehar. Treba naglasiti da je tim Igokee ranije odustao od nastupa u Kupu. Mladost je tokom cijelog meča kontrolisala stvari na terenu, a odlučujuću razliku napravili su u prvih deset minuta igre kada su stekli višak od 13 poena. Tu prednost su održavali do samog kraja i tako zasluženo trijumfovali u finalnom susretu. Radnik je imao priliku krajem prvog poluvremena da uhvati priključak, međutim igrači Mladosti koji su bili motivisaniji i evidentno imali veću želju za pobjedom to nisu dozvolili.
U drugom poluvremenu je prednost Mrkonjičana konstantno rasla do posljednjeg perioda kada su naši igrači, prije svega zahvaljujući činjenici da je Mladost izmjenama omogućila svim svojim igračima da nastupe na ovom meču, uspjeli da razliku spuste na konačnih 14 poena.
Najbolji pojedinac i ujedno igrač ove finalne utakmice bio je Draško Knežević sa 30 postignutih poena, Aleksandar Radukić je dodao 20 pogodaka i 10 skokova, dok je sa druge strane najefikasniji bio Srđan Damjanović sa 21 poenom. Mrkonjičani su ovom pobjedom stekli pravo učešća na završnom turniru Kupa BiH.

KK Radnik BNB još jednom čestita ekipi Mladosti na osvojenom trofeju i želi im ouno sreće u nastavku svih takmičenja.

Translate »