vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Leotar savladao Radnik

KK SWISSLION LEOTAR  –  KK RADNIK BNB  95 : 79  (25:20 / 30:16 / 22:15 / 18:28)

KK SWISSLION LEOTAR: Komnenović 3, Lužaić 9, Aleksić 10, Pelkić 16, Mijović 4, Milanović, Rikalo, Đurasović 6, Radenković 15, Sudžum 4, Ninković 3, Šakotić 25. Trener Dragoljub Vidačić.

KK RADNIK BNB: Srđan Damjanović 2, Klještan 9, Vučićević 11, Kokoruš, Sekicki 11, Kecman 2, Tuljković 16, Živanović, Gavrić 14, Despotović, Darko Damjanović 14. Trener Branislav Vićentić.

U okviru 16. kola Premijer lige BiH, Radnik je gostovao ekipi Leotara iz Trebinja. Trebinjci se nalaze u gornjem dijelu tabele i svaka pobjeda im je bitna da bi se plasirali u Ligu za prvaka BiH, tako da je pred našim momcima bio težak izazov.

Kao što se i očekivalo, favorit na ovom meču je krenuo silovito i već u prvim minutama meča stekao prednost, ne dozvoljavajući igračima našeg kluba da urade nešto značajnije kako bi eventualno utakmicu uveli u neizvjesniji tok. Naša ekipa se nije snašla na ovom susretu, loše su odigrali odbranu primivši u prvom poluvremenu čak 55 poena. Pored loše igre u odbrani, ni šut nije služio naše igrače koji su letargično odigrali sve do posljednje četvrtine. Za razliku od njih, igrače Leotara je pored dobre igre u fazi odbrane i fantastično služio šut. Procenat šuta od 72% za 2 poena se ne viđa baš često na košarkaškim terenima ni u mnogo boljim ligama. Radnik je primio i 52 poena iz reketa, što takođe nije odlika ove ekipe.

Tek u posljednjoj četvrtini, kada je već sve bilo gotovo i kada je Leotar imao preko 20 poena prednosti, igrači Radnika su odigrali nešto bolje i dobili ovaj period igre rezultatom 18:28 za konačnih 95:79. Najefikasniji igrač susreta bio je Šakotić iz redova Leotara sa 25 poena, dok je u našem timu najefikasniji bio Tuljković sa 15 postignutih koševa. Treba napomenuti da ni na ovoj utakmici nije nastupio kapiten Kokoruš zbog povrede.

Sve u svemu, zaslužena pobjeda Leotara koji je zaista odigrao odličan meč i kome želimo sve najbolje u nastavku prvenstva. Sa druge strane, igrači Radnika će morati da konsoliduju redove i u preostalih nekoliko mečeva odigraju mnogo bolje i angažovanije ukoliko žele da osiguraju opstanak ekipe u Premijer ligi BiH. Već u sljedećem kolu, Radnik dočekuje ekipu Varde iz Višegrada koja je sigurno glavni konkurent za opstanak i taj meč bi mogao da bude prekretnica u završnom dijelu šampionata.

Taj meč je na programu u subotu, 23.01.2016. sa početkom od 19 časova u sali O.Š. „Vuk Karadžić“ u Bijeljini.

Translate »