vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik savladao Student i upisao nove bodove

KK RADNIK BNB – KK STUDENT  88 : 72  (16:16 / 25:15 / 27:22 / 20:19)

KK RADNIK BNB: Drljača, Marković, Damjanović S. 9, Vučićević 5, Kokoruš 16, Sekicki 8, Biloš 13, Živanović 4, Gavrić 2, Kecman 6, Klještan 17, Damjanović D. 8. Trener: B. Vićentić

KK STUDENT: Marković 23, Durak 2, Smolić 2, Širić, Bogdanović, Mikulić 3, Gudić, Barbarić 3, Rizvić 14, Sejfić 25. Trener N. Nikolić

Radnik je bez većih problema protiv ekipe Studenta ostvario novu, vrlo važnu pobjedu.

Ekipa Studenta iz Mostara je pred utakmicu sa Radnikom imala sasvim dobar učinak u prvenstvu, dok su Radniku pobjede neophodne za opstanak u Premijer ligi BiH, pa se očekivao jedan borben i neizvjestan duel. Borbenosti je bilo, ali je neizvjesnost izostala, jer je Radnik više nego sigurnom igrom lakše nego što se očekivalo upisao nova dva boda. Student je ravnopravan bio u prvoj četvrtini, kada je u posljednjoj sekundi uz zvuk sirene pogodio šut sa pola terena za izjednačenje 16:16.

Drugi period igre bio je možda i ključni. Naši igrači su odigrali zaista odlično u odbrani, u napadu pogađali skoro sve otvorene šuteve i sigurno izvodili slobodna bacanja, što je dovelo do prednosti od 10 poena sa kojom se i otišlo na odmor.

U nastavku utakmice igrači Radnika nisu pali, nego su nastavili sa dobrom igrom i nisu dozvoljavali protivniku da se značajnije približi. Prednost Radnika je rasla i na kraju ovog perioda se zaustavila na solidnih 15 poena pred početak posljednje četvrtine. U posljednjoj dionici, Radnik je došao i do najveće prednosti koja je iznosila 19 poena. Gosti su pokušavali preko odličnih Sejfića i Rizvića da pokušaju smanjiti prednost, ali su naši igrači opet odlično odigrali u odbrani, tako da se ovaj duel na kraju završio pobjedom Radnika od 16 poena razlike.

Najefikasniji igrač susreta bio je Ismet Sejfić sa 25 postignutih poena. Pratili su ga Marković sa 23 i Rizvić sa 14 postinutih poena. U našem timu Klještan je postigao 17, Kokoruš 16 i Biloš 13 poena.

Sljedeći meč Radnik igra protiv odlične ekipe Kaknja koju će dočekati u Bijeljini. Termin odigravanja ovog susreta biće naknadno objavljen.

Translate »