vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Leotar slavio u Bijeljini

KK RADNIK BNB  –  KK SWISSLION LEOTAR  65 : 77  (11:14 / 15:26 / 19:19 / 20:18)

KK RADNIK BNB: Drljača, Kupusović, Damjanović S. 10, Krajišnik, Kokoruš 3, Radović, Kecman 9, Biloš 17, Živanović 6, Gavrić, Radić 9, Damjanović D. 11. Trener: Vićenić B.

KK SWISSLION LEOTAR: Komnenović, Lužaić 1, Aleksić, Pelkić 10, Mijović, Milanović 5, Rikalo 18, Đurasović 18, Radenković 11, Sudžum, Ninković, Šakotić 14. Trener: Vidačić D.

U posljednjoj utakmici 5. kola Premijer lige BiH, košarkaši Leotara su savladali naš tim. Radnik je dobro ušao u utakmicu i nakon nekoliko dobrih odbrana došao u situaciju da možda napravi i neku značajniju prednost. Ipak, lopta u tim trenucima nije htjela u koš, što su iskusni košarkaši Leotara iskoristili i došli u prednost na kraju prvog perioda igre. To je svakako negativno uticalo na naše igrače koji su potpuno pali u drugoj četvrtini, za koju se ispostavilo da je bila ključna. Košarkaši Leotara su je dobili sa 11 razlike i na veliki odmor otišli sa čak 14 poena prednosti – 26:40.

U drugom dijelu Radnik je možda bio i bolja ekipa na terenu, natjerao je protivnika na ukupno 21 izgubljenu loptu, ali ni to nije moglo da kompenzuje veoma loš procenat šuta i inferiornost u skoku. Radnik je nekoliko puta ozbiljno zaprijetio Trebinjcima, ali su raspoloženi Rikalo i Đurasović, prije svega šutem za tri poena, održavali prednost Leotara koji je na kraju rutinski priveo utakmicu kraju.

Najefikasniji na meču bili su već pomenuti Đurasović i Rikalo sa 18 postignutih poena, dok su u redovima Radnika Biloš i D. Damjanović postigli 17, odnosno 11 poena.

Sljedeći meč igra se u srijedu kada Radnik gostuje ekipi Varde iz Višegrada.

Translate »