vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Još jedan neuspjeh

KK VARDA HE  –  KK RADNIK BNB  64 : 60  (18:22 / 11:13 / 9:8 / 26:17)

KK VARDA HE: Frganja, Tasić, Tomašević 14, Kojić, Đokanović, Pajović 2, Rosić, Ivanović, Dželetović 18, Đurđević 11, Pečenica 10, Stanimirović 9. Trener: D. Radović

KK RADNIK BNB: Marković, Damjanović S. 11, Radić 16, Krajišnik, Kokoruš 13, Kupusović, Kecman 3, Biloš 6, Živanović 2, Gavrić, Drljača, Damjanović D. 9. Trener: B. Vićentić

I nakon 6. kola naš klub nije uspio da ostvari pobjedu. Ovaj put bolji su bili košarkaši Varde iz Višegrada koji su na svom terenu savladali Radnik rezultatom 64:60.

Sam početak utakmice i razvoj situacije u prvoj četvrtini išao je u korist našem timu. Bolji procenat šuta i igra u odbrani djelovali su ohrabrujuće i naš tim je nakon prvih deset minuta imao prednost – 18:22. Bolja igra Radnika i u drugom periodu igre rezultovala je prednošću od 6 razlike na poluvremenu – 29:35. U tim momentima Radnik je pored boljeg procenta šuta imao i dominaciju u skoku, dok su igrači Varde neuspješnim šutem za tri poena pokušavali da preokrenu tok meča u svoju korist.

Radnik je i u nastavku meča bio bolji rival po svim parametrima, ali nikako nije uspijevao da stvori značajniju prednost koja bi mu garantovala miran završetak utakmice. Varda je smanjila prednost na kraju trećeg perioda, ali je još uvijek Radnik držao sve konce igre u svojim rukama. Onda je u posljednjoj četvrtini uslijedio neshvatljiv pad. Iako je Radnik veći dio i ovog perioda bio u prednosti, igrači Varde su strpljivo igrali i uspjeli da uspostave ravnotežu u skoku, povećaju procenat uspješnosti šuta za 2 poena i na kraju natjeraju igrače Radnika na veliki broj izgubljenih lopti i promašaja za tri poena što je, ispostavilo se na kraju, bilo ključno za krajnji rezultat ove utakmice.

Najefikasniji na meču bio je domaći igrač Dželetović sa 18 postignutih poena (8 skokova), dok je u Radniku Radić postigao 16 (6 skokova).

Košarkašima Radnika predstoje vrlo teški mečevi u nastavku šampionata, prvi već u subotu na domaćem terenu protiv ekipe Sparsa, jedine ekipe koja u dosadašnjem toku prvenstva nema poraz tako da je izvjesno da će se u klubu u vrlo kratkom vremenskom periodu povući određeni potezi kako bi se izašlo iz rezultatske krize.

 

Translate »