vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik zabilježio i drugi poraz

KK RADNIK BNB – KK BOŠNJAK  61 : 65 (12:20 / 15:16 / 17:9 / 17:20)

KK RADNIK BNB: Drljača, Marković, Damjanović S. 13, Radić 8, Krajišnik, Kokoruš 24, Radović, Kecman 4, Biloš 2, Živanović, Gavrić, Damjanović D 10. Trener I. Mihajlović

KK BOŠNJAK: Petković, Dželmo 13, Hrgić, Ćurevac 9, Dovadžija 13, Džafić, Smajlović, Kadić 7, Isić, Rešidović 14, Demić 2, Tunović7. Trener: A. Rešidović

Nije Radnik dobro ušao u novu sezonu. Na domaćem parketu uz blijedo izdanje doživio je i drugi poraz. Bolji od našeg tima bio je debitant u Premijer ligi BiH, ekipa Bošnjaka iz Hadžića.

Makon startnog poraza u Mrkonjić Gradu, očekivalo se bolje izdanje našeg tima na domaćem parketu. Ipak, Radnik je stegnuto ušao u ovaj meč i možda je baš prvo pojavljivanje u ovoj sezoni pred domaćom publikom uticalo na igru u kojoj se Bošnjak mnogo bolje snašao i prvi period igre riješio u svoju korist rezultatom 12:20. Košarkaši našeg tima su pokušavali da nedostatak nadoknade šutem za tri poena i i shitrenim akcijama što nije donosilo nikakvog rezultata i gosti su uspjeli da zadrže i neznatno povećaju prednost za 27:36 na poluvremenu.

Treći period igre je donio preokret. Agresivna igra Radnika u odbrani i raspoloženi Kokoruš podigli su ekipu koja je do kraja perioda uspjela da potpuno neutrališe prednost gostiju. Za razliku od prvog poluvremena, nekoliko otvorenih šuteva je ušlo, što je bilo sasvim dovoljno da se utakmica uvede u egal. Nekoliko puta u posljednjem periodu igre, ekipe su se smjenjivale u minimalnom vođstvu. Tri minuta pred kraj Radnik je imao 5 poena prednosti i nekoliko napada da utakmicu prelomi u svoju korist, ali lošu igra u napadu u tim trenucima, nekoliko neiskorištenih situacija pod košem naših igrača i loše izvođenje slobodnih bacanja, Bošnjak je iskoristio i u penal završnici uspio da prelomi utakmicu u svoju korist i zabilježi drugu pobjedu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Dejan Kokoruš sa 24 poena, dok je u gostujućem timu Edin Rešidović bio ufikasniji od drugih.

Prvensrvo se nastavlja već u subotu, kada će Radnik gostovati ekipi Studenta iz Mostara.

Translate »