vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

U susret novoj sezoni

Nakon uspješne godine i osvajanja titule prvaka Republike Srpske, igrači i stručni štab su uzeli nekoliko dana odmora da napune baterije  za novu sezonu. Nekoliko igrača ovog ljeta ima reprezentativne obaveze, tako da nećeni imati mnogo prilike za odmor. Isto važi i za trenera naše ekipe i za neke članove stručnog štaba, kao npr. Miru Pilipović koja je takođe već duže vrijeme uz reprezentaciju BiH. Igor Mihajlović se vratio sa evropskog prvenstva u Italiji, gdje je imao ulogu pomoćnika selektora mlade reprezentacije i odmah je dao izjavu za klupski sajt u kojoj se osvrnuo na prošlu sezonu i planovima za narednu:

– Sezona 2014/15 koja je za nama bila je veoma uspješna. Pored toga što smo postali prvaci RS i plasirali se u Premijer ligu BiH, afirmisali smo nekoliko igrača koji su potekli iz naše omladinske škole, što je rezultiralo pozivima u reprezentaciju kroz različite selekcije –

Planovi i ambicije za narednu godinu?

– Radnik, kao jedan od klubova sa najdužom tradicijom, svakako zaslužuje da bude bitan faktor i stabilan premijerligaš. Svjesni smo činjenice da će naredna godina biti izazov za sve u klubu ali isto tako smatramo, poučeni iskustvom iz prethodnih godina, da će Radnik imati važnu ulogu u najvišem rangu takmičenja.

Igrački kadar?

– Odmah nakon finala plej-ofa, održali smo nekoliko sastanaka na kojima smo donijeli određene zaključke. Radnik će svakako zadržati veći dio tima od prošle sezone uz nekoliko pojačanja koja će morati da prave razliku. Bilo je i određenih kontakata, ali nećemo još da govorimo o imenima dok se ti pregovori ne zaključe.

Pomenuli ste omladinsku školu?

– U Bijeljini i Semberiji je uvijek bilo talentovanih košarkaša, a Radnik bi kao vodeći klub trebalo da bude rasadnik talenata odakle bi se igrači mogli dalje afirmisati. Jedan od zaključaka prethodno održanih sastanaka jeste jačanje omladinske škole. Plan rekonstrukcije mlađih kategorija je načelno već napravljen i sigurni smo da će u vrlo kratkom vremenskom periodu i to biti urađeno na pravi način.  

Pripreme košarkaša Radnika počinju 24. avgusta.

Translate »