vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

RADNIK ŠAMPION REPUBLIKE SRPSKE

KK RADNIK BNB  :  KK ROGATICA  90 : 79   (34:16 / 21:19 / 20:20 / 15:24)

KK RADNIK BNB: Drljača 2, Marković 2, Sandić, Krajišnik 26, Kokoruš 23, Radović, Kecman 10, Despotović, Živanović 8, Todorović 2, Mijatović 16. Trener: Igor Mihajlović

KK ROGATICA: Mrkajić 5, Radović, Rističević 13, Tešević 9, Pečenica 14, Balčaković, Milidrag 17, Kovač 20. Trener: M. Šibalija

Košarkaški klub Radnik je po treći put uspio da osvoji titulu prvaka Republike Srpske i plasira se u Premijer ligu Bosne i hercegovine! U trećoj, odlučujućoj utakmici finala plej-ofa, izabranici trenera Mihajlovića su pokazali ogromnu želju, borbenost i kvalitet i opravdali očekivanja košarkaške javnosti u RS.

Ta želja za pobjedom se najbolje vidjela na samom startu utakmice kada su naši momci silovito krenuli u najvažniju utakmicu ove sezone ne dozvoljavajući protivniku da se konsoliduje. Veoma agresivnom odbranom i uspješnim napadačkim akcijama, Radnik je nametnuo tempo koji ne bi mogle da prate ni mnogo ozbiljnije ekipe od naših jučerašnjih protivnika. Poslije dva i po minuta igre bilo je 11-0, na polovini prvog perioda 18-3, da bi rezultat poslije prvih deset minuta glasio 34-16 u korist Radnika. Sjajni Krajišnik je šutirao trojke 4 od 4 u ovom periodu, Kokoruš je postigao 11 poena, a veoma čvrstu odbranu su ispod svog koša postavili Kecman i Mijatović. Fizičku dominaciju Radnik je pokazao i u drugoj četvrtini, presing po cijelom terenu, borba za svaku loptu, a kao rezultat došlo je vođstvo sa 24 poena razlike u jednom trenutku. Ipak, blago spuštanje tempa gosti su iskoristili i zahvaljujući centarskom tandemu, Milidrag-Kovač Rogatica spustili su razliku na „pristojnih“ 20 razlike. Rezultat je glasio 55:35.

U drugom poluvremenu Rogatica je djelovala malo ozbiljnije, pa dominacija Radnika više nije bila toliko izražena ali su naši momci ipak i dalje vode sa 20 poena razlike tokom cijelog perioda, te se u posljednjih deset minuta igre ulazi pri rezultatu 75-55. Nešto slabiji tempo viđen je u četvrtoj četvrtini. Gosti su već bili vidno umorni, što je Radniku omogućilo nešto ležerniji pristup, a bilo je vremena i prostora za atrakcije. Kao opomena došlo je par vezanih poena sa distance Rističevića i Tošovića, čime je Rogatica u jednom tenutku prišla i na 12 poena zaostatka. Bliže gosti nisu mogli, ključne poene ponovo je postigao kapiten Kokoruš, a penal završnica u posljednjem minutu igre bila je više formalnost. Na kraju, 90-79, za pobjedu domaćih i veliko slavlje domaćih igrača i uprave Radnika. Potpuno zazlužen trijumf ubjedljivo najbolje ekipe u prvoligaškoj konkurenciji ove godine stigao je najviše zahvaljujući najboljim strijelcima Radnika tokom cijele sezone. 26 poena Krajišnika, 23Kokoruša, Mijatović je ubacio 16 poena, a uz nemjerljiv doprinos u reketu pod oba koša, Kecman je postigao i 11 poena. S druge strane, najefikasniji je bio Kovač sa 21 poenom, a Milidrag je ubacio 18.

Veliki uspjeh košarkaša Radnika ispratili su navijači i ljubitelji bijeljinske košarke sa solidno popunjenih tribina OŠ „Vuk Karadžić“ i Radnik koristi priliku da im se zahvali na podršci i pomoći i, naravno, pozove ih da i sljedeće sezone prate naš klub u elitnom košarkaškom takmičenju!

Translate »