vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik poveo u finalnoj seriji

KK RADNIK BNB  –  KK ROGATICA   77 : 70   (22:24 / 17:7 / 20:23 / 18:16)

KK RADNIK BNB: Drljača 2, Marković, Sandić, Krajišnik 10, Kokoruš 19, Radović, Kecman 12, Despotović, Živanović 20, Todorović 8, Mijatović 6. Trener: I. Mihajlović

KK ROGATICA: Okiljević 3, Mrkajić 22, Rističević 7, Tešević 11, Pečenica 10, Balčaković, Kosorić, Milidrag 6, Kovač 11. Trener: M. Šibalija

Nakon veoma interesantne utakmice, Radnik je zabilježio prvi trijumf u finalnoj seriji i nalazi se na pobjedu od nove titule šampiona Republike Srpske i povratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Očekivao se veoma tvrd meč i oba tima su oprezno i borbeno ušli u utakmicu. U prvom dijelu igre i jedni i drugi su igrali u serijama i niko nije uspio da iskoristi priliku i napravi značajniju prednost. Ipak su se gosti nešto bolje snašli i ušli u drugi period sa minimalnom prednošću. Upravo ta druga četvrtina, ispostavilo se, bila je ključna u ovom meču. Naši igrači su odigrali odlično u odbrani i natjerali agresivnom igrom goste na greške koje su kažnjavali brzim kontranapadima, tako da je Rogatica je u ovom periodu postigla samo 7 poena naspram Radnikovih 17.

U trećem periodu gosti su, prije svega zbog grešaka naših igrača, ali i razigranog Mrkajića, uspjeli da nadoknade nedostatak i u jednom momentu dođu u minimalno vođstvo ali nisu imali snage da značajnije promjene tok utakmice. U četvrti period se ipak ušlo sa prednošću Radnika od 5 poena koju su naši momci znali da zadrže i privedu utakmicu kraju za konačnih 77:70.

Najfikasniji na utakmici bio je igrač Rogatice Mrkajić sa postignuta 22 poena, dok su se kod domaćih istakli Živanović sa 20, Kokoruš sa 19 i fenomenalni Kecman koji je pored 12 postignutih poena u završnim minutama meča svojim skokovima ispod oba obruča osigurao pobjedu Radniku.

Naredni meč finala je programu sljedećeg vikenda u Rogatici.

Translate »