vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik savladao Prijedor na produžetak

KK RADNIK BNB  –  KK PRIJEDOR   82 : 73   (21:20 / 18:20 / 11:20 / 18:08 / 14:05)

KK RADNIK BNB: Drljača 2, Marković 6, Sandić, Todorović 2, Krajišnik 29, Kokoruš 19, Radović, Kecman 12, Despotović, Živanović 8, Mijatović 4. Trener: I. Mihajlović

KK PRIJEDOR: Romanić, Bogićević 12, Kecman, Zlokapa 12, Stakić 10, Vuković, Bilanović O. 4, Radivojac 4, Marčetić, Majkić, Bilanović N. 19, Jovičić 12. Trener: D. Palalić

U pretposljednjem kolu regularnog dijela prve lige Republike Srpske, Radnik je kao domaćin, teže nego što se očekivalo, savladao ekipu Prijedora. Utakmica je od samog početka bila veoma borbena i u takvim uslovima su se nešto bolje snašli gosti koji su u uvodnim minutama imali prednost od nekoliko poena. Radnik je nakon tajm-auta zaigrao nešto bolje i uspostavio kontrolu nad rezultatom i igrom i završio prvi dio utakmice sa minimalnom prednošću. Druga četvrtina je takođe bila rezultatski neizvjesna, iako je gost preciznim šutevima za tri poena opet napravio razliku koju su domaći morali stizati. Agresivnosti nije nedostajalo ali je sve bilo u granicama korektnog. Poluvrijeme 39:40.

Treća četvrtina mogla je biti odlučujuća, jer je Prijedor odigrao više nego dobro a igrači Radnika nisu mogli da pronađu rješenje za, u tom momentu, veoma raspoloženog Stakića koga je pratio Bilanović i u tim trenucima je Prijedor stekao nešto ozbiljniju prednost. Ovaj period igre su završilu u svoju korist rezultatom 11:20 i u posljednju četvrtinu ušli sa prednošću od 8 poena. Onda je na scenu stupio najbolji igrač ovog susreta, Igor Krajišnik, koji je serijom preciznih šuteva održavao Radnik. Odbrana je u tim momentima bila na odličnom nivou, pa je Prijedor za posljednjih 10 minuta postigao samo 8 poena, što je bilo presudno da utakmica ode u produžetak. Krajišnik je nastavio da pogađa i u produžetku, priključio mu se sve bolji Marković, dok je ostatak ekipe održavao visok intenzitet igre u odbrani. Igrači Prijedora očigledno nisu mogli da izdrže tempo koji su im nametnuli naši igrači i sa samo 5 postignutih poena u produžetku uz primljenih 14 bilo je jasno da bodovi ostaju u Bijeljini.

Najefikasniji igrač meča bio je Igor Krajišnik sa 29 postignutih poena, pratio ga je Kokoruš sa 10 i Kecman sam 12, dok je u protivničkoj ekipi najbolji strijelac bio Bilanović N. sa 19, dok su Bogićević, Zlokapa i jovičić stali na brojci 12.

Nakon ovog kola Radnik ostaje na prvoj poziciji i ukoliko u posljednjem kolu koje se igra narednog vikenda savlada ekipu Teslića, u plej-ofu će imati prednost domaćeg terena.

Translate »