vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik bolji od Studenta

KK RADNIK BNB  –  SKK STUDENT   82 : 72   (16:12 / 21:25 / 24:23 / 21:12)

KK RADNIK BNB: Drljača 12, Marković 5, Sandić, Krajišnik 8, Kokoruš 28, Radović, Kecman 3, Despotović, Živanović 22, Todorović 4, Mijatović. Trener: I. Mihajlović

SKK STUDENT: Nikolić 2, Šobot 10, Mandić 11, Zvonar 29, Kralj, Ninković 6, Jovetić 3, Radić, Putnik 5, Tomić 6, Modrić, Pešikan. Trener: M. Bajović

U Bijeljini je ovog vikenda Radniku gostovala odlična ekipa Studenta iz Banja Luke. Radnik je i u ovom kolu nastavio da pruža odlične partije u Prvoj ligi Republike Srpske. Naši košarkaši i poslije 17 odigranih utakmica i dalje imaju samo jedan poraz. Šesnaestu pobjedu, igrači Radnika ostvarili su na svom terenu protiv dobre ekipe Studenta iz Banja Luke koja je na subotnjem meču pokazala da možda zaslužuje i više od trenutne devete pozicije na tabeli. Studenti su dobro namučili našu ekipu i skupo prodali svoju kožu, pred, već po običaju, malim brojem gledalaca u dvorani OŠ „Vuk Karadžić“.

Radnik, iako značajno oslabljen neigranjem kapitena Lontoša koji je doživio neugodnu povredu i vjerovatno završio ovu sezonu, je ušao u ovaj meč kao favorit i na početku meča taj status su i opravdao. Igrajući agresivno u odbrani i kreativno u napadu, Radnik je u prvih par minuta napravio razliku, ali je onda uslijedio blagi pad tempa, pa je prva četvrtina završena vođstvom domaćih od 4 poena, 16-12. Drugi period, druga priča. Studenti bolje izgledaju na parketu, kao oslobođeni od pritiska koji su osjećali na početku meča, brzo poravnavaju rezultat i u jednom trenutku dolaze u vođstvo. Dosta jako su se igrale odbrane u ovom dijelu igre, ali su i strijelci bili raspoloženi. Radnik je u tim trenucima dobrim šutem za tri poena uspio da zadrži priključak sa raspucanim gostima, te se na poluvrijeme odlazi sa neriješenim rezulatatom, 37-37.

Ista slika viđena je i u nastavku. Tvrda i požrtvovana igra na obje strane, Radnik još uvijek nije uspijevao da napravi značajniju razliku, a gosti su u tim trenucima izgedali kao ekipa iz vrha tabele. Nešto slabija realizacija Radnika i dobra igra gostiju, ostavila je otvorene karte pred posljednju četvrtinu u koju se ušlo sa jednim poenom prednosti za domaće, 61-60. U posljednjih deset minuta, Radnik je pokazao zbog čega se zasluženo nalazi na čelu prvoligaškog karavana. Uzeo je naš tim konce igre u svoje ruke i nije dopustio gostima više od 12 poena u ovom periodu. U napadačkim akcijama prednjačili su novi kapiten Radnika, Kokoruš i krilni centar Živanović. Raduje i dobra igra Drljače, igrača koji je prošao sve mlađe kategorije našeg kluba. Radnik je brzo napravio razliku, dovoljnu za mirnu završnicu. U konačnom zbiru, deset poena razlike za Radnik, 82-72.

Najefikasniji igrač susreta bio je kapiten gostiju Zvonar sa 29 postignutih poena, dok su za Radnik najviše poena postigli već pomenuti Kokoruš (28), Živanović (22) i Drljača (12).

Ovom pobjedom, Radnik nastavlja svoj put ka elitnom takmičenju BH košarke, sa tri pobjede više u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Rogatice, koja je ovog vikenda ubjedljivo slavila protiv Kozare iz Gradiške. Ekipa Studenta je i dalje pri dnu tabele, na devetoj poziciji.

Translate »