vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Odlična igra Radnika za novu pobjedu

KK RADNIK BNB  –  OKK BORAC   88 : 66   (22:10 / 21:15 / 24:19 / 21:22)

KK RADNIK BNB:  Drljača 5, Marković 11, Sandić, Krajišnik 4, Kokoruš 38, Radović 2, Kecman 5, Despotović,  Živanović 8,Todorović 8, Mijatović 10. Trener: I. Mihajlović

OKK BORAC: Todorovac, Damjanović 8, Raca 5, Cumbo 2, Lukić 3, Blaz 3, Matijević 2, Lončar P. 14, Ivetić 7, Lončar S. 12, Pucar 9, Davidović 2. Trener: B. Božić

Radnik je dominirao cijelim tokom utakmice. Već poslije 4 minuta igre prednost našeg tima je iznosila12 poena. Gosti nisu pronalazili način da zaustave raspoloženog Kokoruša a dominaciju ispod obruča obezbijedio je Mijatović. Bolje nego u bilo u kojem prethodnom susretu ove sezone, Radnik je dobro otvarao kontranapade što je rezultiralo lakim poenima. Banjalučani su jedine probleme stvorili domaćoj ekipi početkom 2. perioda kada su počeli igrati zonsku odbranu. Istina i tada je Radnik dobrim protokom lopte pronalazio način da uputi otvorene šuteve ka košu protivnika ali je nedostajala preciznost. Međutim razloga za brigu nije bilo, jer je po isteku 20. minuta prednost naših košarkaša iznosila 18 poena.

U nastavku su izabranici trenera Igora Mihajlovića smanjili gas i oborili ritam ali siguran trijumf ni jednog trenutka nije dolazio u pitanje. Proradio je šut za tri poena pa su rezultatsku prednost održavali odlični kapiten Kokoruš i Živanović. Sjajnu partiju odigrao je 18-godišnji plej Nemanja Marković koji je sa nekoliko asistencija razgalio domaće navijače. U jednom trenutku prednost Radnika je iznosila 29 koševa što je dalo za pravo treneru Mihajloviću da u posljednja 3 minuta ukaže šansu svim igračima. Gosti su to donekle iskoristili da smanje rezultatski zaostatak ali dalje od minus 22 poena nisu mogli.

Još jednu briljantnu partiju je pružio Dejan Kokoruš. Upisao je 38 poena i potvrdio da u ovom momentu pokazuje najviše u  šampionatu Republike Srpske. Marković je uz nekoliko inteligentnih dodavanja stigao da postigne 11 koševa dok se Mijatović zaustavio na brojci 10. Kod gostiju iz Banja Luke vrijedni pomena bili su jedino braća Lončar koji su kombinovali 26 poena.

U narednom 20. kolu Radnik će gostovati u Gradišci gdje će odmjeriti snage sa domaćom Kozarom. Poslije 19 rundi Radnik je i dalje prvi na tabeli sa 17 pobjeda i samo jednim porazom. Slijedi Rogatica sa dvije pobjede manje, dok je velika borba za dva preostala mjesta koja vode u plej-of između Borca, Bratunca, Kozare, Sutjeske i Prijedora.

Translate »