vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Niz se nastavlja, Radnik bolji i od Rudara

KK RADNIK BNB  –  KK RUDAR   84 : 80   (18:20 / 20:14 / 20:19 / 26:27)

KK RADNIK BNB: Drljača, Marković 4, Lontoš 16, Sandić, Krajišnik 10, Kokoruš 17, Radović 2, Kecman 14, Despotović, Živanović 3, Todorović 7, Mijatović 11. Trener: I. Mihajlović.

KK RUDAR: Jovanović 15, Jović, Tolj 13, Mitrović, Cvetković, Vučinović 5, Todorović 6, Ilić 5, Tomić 5, Lazić 4, Milojević, Stevanović 27. Trener: Jovičić.

Ljubitelji košarke su imali priliku da vide veoma zanimljivu košarkašku predstavu subotu u dvorani osnovne škole Vuk Karadžić. Radnik je dočekao komšije iz Ugljevika kao prvoplasirani tim na tabeli sa dvanaest pobjeda u nizu od početka takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske. Uloga favorita pripadala je domaćima, ali gosti su na početku stavili do znanja svima da su dosli po bodove. Otvorili su utakmicu bolje i prvu četvrtinu riješili u svoju korist, rezultatom 18 – 20. Dosta agresivnijom igrom, prije svih kapitena Lontoša i Kokoruša, Radnik pravi razliku u drugoj četvrtini i na poluvrijeme odlazi sa vođstvom, 38 – 34. Ni u trećoj četvrini nijedna ekipa nije uspjela da se značajnije odlijepi, pa se u finalnih deset minuta ušlo s prednošću Radnika od pet poena, 58 – 53.

U odlučujućem periodu igre, igrači Rudara su pokušali da naprave preokret i u jednom trenutku su stigli na dva poena zaostatka, 69 – 67, da bi se  Radnik vrlo brzo konsolidovao i došao do dvocifrene prednosti, što je i najavilo našu novu pobjedu.  Ipak, gosti su na 30 sekundi prije kraja meča smanjili prednost Radnika na tri poena i uveli meč u neizvjesnu završnicu. Iskusniji, i u ovom trenutku dosta kvalitetniji sastav Radnika bolje se snašao u ključnim trenucima i sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja ovjerio pobjedu, trinaestu u nizu, konačnim rezultatom 84 – 80.

Najefikasniji u pobjedi Radnika bili su Kokoruš sa 17 i Lontoš sa 16 poena, dok je goste predvodio kapiten Stevanović sa  27 poena, a Jovanović je dodao 15. Radnik je tako zabilježio trinaestu pobjedu i nastavio da dominira Prvom ligom RS, dok će Rudar borbu za plej-of nastaviti sa osme pozicije na tabeli.

Translate »