vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik nastavio seriju nepobjedivosti

KK RADNIK BNB  –  KK DRINA BIRAČ   81 : 77   (20:27 / 18:20 / 22:21 / 21:09)

KK RADNIK BNB: Drljača, Marković, Sandić, Lontoš, Krajišnik 25, Kokoruš 27, Radović, Kecman 16, Despotović, Živanović 9, Todorović, Mijatović. Trener: I. Mihajlović.

KK DRINA BIRAČ: Jović 3, Mladenović 16, Stanišić 7, Furtula 10, Kovačević 7, Kenjić, Sekulić 27, Zekić. Trener: M. Stevanović.

Iako je ekipa Drine do ovog kola imala samo jednu pobjedu, očekivala se više nego uzbudljiva utakmica jer se zvorničani grčevito bore za opstanak i u toku prelaznog roka su doveli 5 novih igrača sa kojima su značajno dobili na kvalitetu. Radnik je počeo serijom dobrih odbrana i preciznim šutem za tri poena poveo sa 10:2 i možda je tada izgledalo da će ovo biti lagan meč, međutim ekipa Drine koristi nešto slabiju koncentraciju i opuštenost naših igrača u nastavku i okreće rezultat u svoju korist da bi na kraju prve četvrtine vodila sa sedam poena razlike. U drugom periodu igre se nije puno toga promijenilo. Radnik je pokušavao da stigne razliku gostiju, ali su oni koristili  slabu igru u odbrani i konstantno održavali prednost koja je na kraju poluvremena iznosila 9 razlike – 47:38.

U trećoj četvrtini, Radnik je zaigrao nešto bolje i pokušavao je da pojača igru u odbrani da bi eventualno brzom igrom u napadu smanjio prednost gostiju, ali malo svojom zaslugom a više zahvaljujući čudnom i vrlo neujedačenom kriterijumu koji je postavila sudijska trojka sa ovog meča (Vujadinović, Ćosović i Stanić), rezultat se nije bitnije mijenjao. Zvorničani su uglavnom održavali stečenu prednost u prvom dijelu utakmice i pokušavali da uspore igru i uvedu utakmicu u mirnu završnicu. Ipak, Radnik nije odustajao od agresivne igre. Fizička pripremljenost naših igrača je došla do izražaja u posljednjoj dionici kada je bilo jasno da gosti neće izdržati nametnuti ritam. Radnik dobija posljednju četvrtinu sa 21:9 i dolazi do nove, 12. uzastopne pobjede.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Kokoruš, Krajišnik i Kecman u ekipi Radnika dok su za ekipu Drine najviše poena postigli Sekulić, Mladenović i Furtula.

KK Radnik koristi ovu priliku da se zahvali g-dinu Vasku Todiću i piceriji „Priča“ za pomoć u organizaciji ovog meča i dosadašnjoj saradnji.

Translate »