vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik uspješan i protiv Prijedora – 9:0!

KK PRIJEDOR  –  KK RADNIK BNB  73 : 86  (20:21 / 18:28 / 19:23 / 16:14)

KK PRIJEDOR: Romanić, Bogićević 19, Kecman, Zlokala 6, Stakić 11, Vuković, Lekić, Radivojac, Marčetić 5, Majkić, Bilanović N. 21, Bilanović O. 11. Trener: D. Palalić

KK RADNIK BNB: Marković 2, Lontoš 3, Todorović 8, Krajuišnik 13, Kokoruš 27, Radović, Kecman 6, Despotović, Živanović 16, Mijatović 11, Drljača. Trener: I. Mihajlović

Naš klub u ovoj takmičarskoj sezoni u Prvoj ligi Republike Srpske ne zna za poraz. Ni ekipa Prijedora nije uspjela da zaustavi košarkaše Radnika koji su veoma dobrom igrom bez većih problema savladali domaćina i upisali i devetu pobjedu u prvenstvu.

Sami početak utakmice pripao je domaćinu koji je uz dvije trojke Bilanovića poveo rezultatom 10:5. Međutim, igrači našeg kluba su se brzo konsolidovali i raznovrsnom igrom nisu dozvolili košarkašima Prijedora da ovu razliku nešto značajnije povećaju. Utakmica je uvedena u rezultatski egal i kraj prve četvrtine je nagovještavao možda nešto neizvjesniji meč. Ipak, druga četvrtina je u potpunosti pripala raspoloženim košarkašima Radnika koji su prepoznatljivom odbranom došli do prednosti od 11 poena i nisu je ispuštali do kraja.

Očekivala se nešto agresivnija igra domaćina u nastavku i pokušaj da se nekako ova razlika smanji, ali momci trenera Mihajlovića to nisu dozvolili nego su i treći period igre riješili u svoju korist (19:23), povećali prednost na 15 razlike i obezbijedili mirnu završnicu. Posljednju četvrtinu su dobili košarkaši Prijedora rezultatom 16:14 i donekle uspjeli da ublaže poraz za konačnih 73:86 u korist Bijeljinaca.

Najefikasniji u timu Radnika bili su Kokoruš (27 poena), Živanović (16) i Krajišnik (13), dok su u timu Prijedora više od ostalih pokazali Bilanović N. (21), Bogićević (19) i Stakić (11).

Dosadašnji tok prvenstva i igre naših košarkaša podsjećaju na sezonu 2011./12. kada je Radnik bez poraza protutnjao ligom i plasirao se u viši rang. Nadamo se da će i ova sezona biti podjednako uspješna i da će se Radnik vrlo brzo vratiti u najviši rang takmičenja koji i zaslužuje.

Radnik je u sljedećem kolu slobodan, nakon čega slijedi pauza u prvenstvu do 17.01.2015., jer će se posljednja dva kola koja su planirana za prvu polusezonu ipak prebaciti u drugi dio zbog kašnjenja sa početkom lige.

Translate »