vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik ubjedljiv protiv Borca u derbiju kola

OKK BORAC  –  KK RADNIK BNB   76 : 92   (16:19 / 23:21 / 19:30 / 18:22)

OKK BORAC: Dragičević 4, Blaz 8, Raca, Vukelić, Lukić 3, Cumbo 2, Matijević 21, Graorac, Ivetić 12, Lončar S. 19, Damjanović 2, Davidović 6. Trener: D. Karalić

KK RADNIK BNB:  Marković 6, Lontoš 19, Todorović, Krajišnik 13, Kokoruš 28, Radović, Kecman 9, Živanović 14, Drljača, Mijatović 3. Trener: I. Mihajlović

Derbi 7. kola prve lige Republike Srpske odigran u Banjoj Luci u potpunosti je pripao košarkašima Radnika. Naša ekipa je bez poraza u dosadašnjem toku takmičenja otišla na megdan Borcu i već sada potvrdila ulogu favorita za osvajanje prvog mjesta u regularnom dijelu takmičenja. Borac je najavljivao dobar meč i prekid serije Radnika, međutim momci na čelu sa trenerom Mihajlovićem su još jednom odigrali odlično kada je bilo najpotrebnije i prilično ubjedljivo savladali jednu od najboljih ekipa u ligi.

Prvo poluvrijeme gledaoci su posmatrali jednu tvrdu igru oba tima i rezultatsku klackalicu. Ekipu Radnika su u tim momentima nosili Kokoruš, Krajišnik i Lontoš, ne dozvoljavajući ekipi Borca da napravi značajniju seriju koja bi eventualno mogla da utiče na dalji tok utakmice.

Treća četvrtina bila je, moglo bi se reći, ključna za krajnji rezultat ovog meča. Košarkaši Radnika su prilično lako odgovorili na agresivnu igru domaćina i dobili ovaj period rezultatom 30:19. Matijević i Lončar u protivničkoj ekipi pokušali su da odgovore na dobru igru našeg tima, ali već tada je bilo jasno da će Radnik odnijeti bodove sa ovog gostovanja.

Najefikasniji u timu Radnika na ovom meču bili su Kokoruš sa 28 poena, Lontoš sa 19 i Živanović sa 14, dok su se u protivničkom timu istakli Matijević sa 21, Lončar sa 19 i Ivetić sa 12 postignutih poena.

U narednom, vanrednom kolu, Radnik će u utorak, 16.12.2014. dočekati ekipu Gacka.

Translate »