vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik nastavlja sa pobjedama

KK RADNIK BNB – OKK KOZARA   69 : 67

KK RADNIK BNB: Drljača, Marković, Lontoš 12, Krajišnik 4, Kokoruš 30, Radović, Kecman 8, Despotović, Živanović 5, Todorović, Mijatović 10. Trener: I. Mihajlović

OKK KOZARA: Kovačević 18, Radić 14, Petković 6, Damjanović i., 8, Savić 6, Mićić 3, Damjanović S., Vekić, Vranješ 4, Vukajlović, Sarajlić 8. Trener: R. Ljepojević

Nakon trijumfa u prošlom kolu nad ekipom Stundenta u Banjoj Luci, košarkaši Radnika su ušli kao favoriti u meč sa ekipom iz Gradiške. Ipak, od samog početka utakmice bilo je jasno da ćemo prisustvovati jednoj veoma neizvjesnoj utakmici. Gosti iz Gradiške su nametnuli svoj ritam igre i pozicionim napadima bez većih problema vodili igru. Radnik nije mogao da pronađe rješenje za igru gostiju, pogotovo na centarskim pozicijama. Napad je donekle djelovao bolje prije svega zahvaljujući Dejanu Kokorušu koji je znao da materijalizuje očigledan individualni kvalitet u odnosu na gostujuće igrače. Upravo je Kokoruš najzaslužniji što je tim Igora Mihajlovića na 15-minutnu pauzu otišao sa prednošću od 37-35.

Treći period igre je u potpunosti pripao gostima. Nastavili su da dominiraju ispod obruča, skakački su bili bolje raspoloženi pa su u jednom trenutku stvorili razliku od 8 poena. Međutim tada na scenu stupa Radnikov centar Jovica Kecman, koji sa nekoliko sjajnih odbrambenih akcija uspjeva da parališe gostujući napad a odličnu igru obogatio je i sa nekoliko lakih poena ispod obruča. Radnik je prvo uspio da izjednači a potom uz odlučujući doprinos Kokoruša i Lontoša preuzme vodstvo. Sam finiš utakmice ipak je donio novu dramu u dvorani OŠ ”Vuk Karadžić”. Gosti su na 1:37 prije kraja trojkom Radića ponovo preuzeli vodstvo, međutim već u sljedećem napadu istom mjerom je uzvratio Dragi Lontoš. Na 9 sekundi prije kraja Kokoruš je iskoristio jedno od dva slobodna bacanja, čime je Radnik stekao prednost od dva poena. Gosti su imali posljednju akciju i šut za izjednačenje što bi utakmicu uvelo u produžetke, međutim nisu bili precizni pa su bodovi ostali u Bijeljini.

Najzaslužniji za pobjedu Radnika bio je Dejan Kokoruš koji je postigao 30 poena. Solidan doprinos pogotovo u trenucima kada se rezultat lomio dali su Lontoš i Kecman. Prvi se zaustavio na brojci 12,drugi na 8. Valja istaći i partiju Mijatovića koji je upisao 10 poena. Kod gostiju učinkom su se izdvojili Damjanović sa 19 i Radić sa 14 koševa. U narednom kolu koje je na programu u utorak, Radnik gostuje ekipi Bratunca.

Translate »