vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik 3 od 3, savladan i Bratunac

Nakon tri odigrana kola, košarkaši Radnika iz Bijeljine su lideri u u šampionatu Republike Srpske. Do maksimalnog učinka tim mladog stručnjaka Igora Mihajlovića je stigao na vrućem parketu u Bratuncu tek nakon dodatnih 5 minuta igre. U regularnom toku susreta, rezultat je glasio 66:66. Već poslije prve četvrtine bilo je jasno da će Radnik u Bratuncu ponovo odigrati dramatičnu i krajnje neizvjesnu utakmicu. Zahvaljujući Kuposoviću domaći su u finišu prvog poluvremena stekli višak od 4 poena i na 15-minutnu pauzu otišli koliko toliko zadovoljniji trenutnim ishodom.

Radnik su budi u nastavku meča a kreatori rezultatskog preokreta su nedovoljno oporavljeni kapiten Lontoš i prvi strijelac lige Kokoruš. U posljednjih 10 minuta igre gosti iz Bijeljine ulaze sa prednošću od 2 poena. U samoj završnici prisutna je rezultatska klackalica jer se bukvalno igralo poen za poen. Naši momci su imali mogućnost da pitanje pobjednika riješe u regularnom toku meča ali posljednji napad nije uspio da realizuje Kokoruš pa se ušlo u produžetak.

U dodatnih 5 minuta, Radnik je kao i u dva prethodna navrata sa Studentom i Kozarom pokazao da ima više koncentracije u trenucima kada se odlučivalo o pobjedniku. Pri rezultatu 79:78 za Bratunac, fauliran je Dejan Kokoruš a isti igrač je 6 sekundi prije kraja oba puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja čime je Radnik prešao u vodstvo.U preostalom vremenu domaći preko Kupusovića pokušavaju šutem sa pola terena ali bodovi odlaze u Bijeljinu. U redovima pobjedničkog tima ponovo je najbolji bio Dejan Kokoruš sa 23 poena. Značajan doprinos trećem uzastopnom trijumfu dali su Lontoš sa 17 i Krajišnik sa 14 koševa. Kod Bratunca vrijedi pomenutu učinak Kovačevića koji je postigao 19, dok je Kupusović upisao 18 poena.

Translate »