vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Radnik savladao Čapljinu u posljednjem kolu

HKK ČAPLJINA – KK RADNIK BNB   72 : 75   (21:21 / 16:22 / 23:18 / 12:14)

HKK ČAPLJINA: Bokšić 19, Bubalo 13, Wright 9, Jurković 6, Baković 4, Alexander 11, Pervan 8, Begić 2, Stojaković, Matić, Begić, Milutinović. Trener: Mario Primorac.

KK RADNIK BNB: Radovanović 4, Lontoš 2, Riznić 10, Nikolić 6, Radmilović, Kokoruš 9, Islamović 6, Pečenica, Pejić 3, Drljača, Radović, Damjanović 35. Trener: Bogdan Stanojević.

U posljednjem kolu Premijer lige BiH, Radnik je u Čapljini savladao istoimeni tim. U utakmici koja nije imala veliki značaj Radnik je odigrao sigurnije i konkretnije i zabilježio svoju 10-u pobjedu u ovogodišnjem takmičenju. Najzaslužniji za pobjedu našeg tima bio je svakako Aleksandar Damjanović, koji se poigravao sa centrima Čapljine i postigao 35 poena uz odličan procenat šuta. Pored njega, dobru igru su pružili i Riznić sa 10, Kokoruš sa 9 poena i Radovanović koji je pored 4 poena imao 10 skokova i 7 asistencija. U ekipi Čapljine najbolju igru su pružili Bokšić sa 19, Bubalo sa 13 i Alexander sa 11 postignutih poena.

Nakon ovog kola, poznati su i učesnici lige 4. To su ekipe Sparsa, Mladosti iz Mrkonjić Grada, Širokog i Igokee. Ekipe koje će napustiti ligu ove godine su Čapljina, Posušje, Radnik i Kakanj. Radnik je imao šansu da 2 kola prije kraja obezbijedi opstanak, ali slijedom „nevjerovatnih“ okolnosti to se nije desilo jer nije zavisio samo od svojih rezultata. Naravno, nekoliko kola prije kraja se desilo da su svi rezultati dolazili onako kako se i očekivalo, a nisu bili povoljni za Radnik. Kada se tome dodaju i događaji koji su obilježili već ranije pomenutu utakmicu protiv Sparsa i sramotno suđenje ta tom meču, jasno je bilo već tada da Radnik neće moći da ostane u ovom takmičenju. Uprkos svemu tome, Radnik je ligu završio sa 10 pobjeda i 12 poraza i to bi u svakoj ligi u Evropi bilo sasvim dovoljno za opstanak, ali ne i u našoj. Radnik je zauzeo 10. poziciju na tabeli sa 32 osvojena boda, a ekipe sa samo 1 pobjedom i 1 bodom više su plasirani od 5. do 9. mjesta. I to je jedan od pokazatelja o regularnosti u ovom takmičenju. Dešavanja na terenima u posljednjem kolu nećemo ni komentarisati. Takođe, u našoj ligi ispada trećina klubova (4 od 12), što je nezabilježeno i ukoliko nadležni ne pronađu neki način da uskoro promijene stvari, košarci u našoj zemlji se ne piše dobro.

 

Translate »