vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Važna pobjeda Radnika protiv Varde

KK RADNIK  –  KK VARDA  55 : 49  (12:13 / 12:9 / 14:12 / 17:15)

KK RADNIK: Radovanović 5, Lontoš 10, Riznić 5, Kokoruš 7, Islamović 2, Radmilović, Pečenica, Nikolić 6, Damjanović 15, Pejić 5, Drljača, Marković. Trener: Bogdan Stanojević.

KK VARDA: Kastratović 7, Đerić 2, Aleksić 14, Mirković, Marković 10, Kajević 4, Knežević 6, Jošilo 6, Jujić, Balaš, Šimšić. Trener: Miloš Obrenović.

U očekivano teškoj i neizvjesnoj utakmici Radnik je uspio da zabilježi novu pobjedu i upiše veoma važne bodove za opstanak u Premijer ligi BiH. Početak utakmice je kasnio skoro 2 sata zbog nestanka električne energije u većem dijelu Bijeljine. To nije negativno uticalo na naše košarkaše koji su veoma koncentrisano, angažovano i borbeno ušli u ovaj meč. U prvoj četvrtini Varda je bolje šutirala i držala prednost od nekoliko poena ali Radnik nije dozvoljavao veće serije protivniku, tako da je ovaj period igre završen sa minimalnom prednošću gostiju.

Druga četvrtina je rezultatski pripala Radniku, koji je serijom od 8:0 okrenuo rezultat na svoju stranu i nije ispuštao to minimalno vođstvo do kraja utakmice. Poluvrijeme je završeno rezultatom 24:22. U drugom dijelu ekipe su nastavile sa čvrstim odbranama što se moglo primjetiti i po malom broju postignutih poena. Obje četvrtine u drugom poluvremenu Radnik je dobio sa po koš razlike za konačnih 55:49.

Ova pobjeda je od velikog značaja za Radnik u borbi za opstanak u Premijer ligi. Naš klub trenutno ima skor 9-11 i u posljednja 2 kola tražiće bodove za opstanak protiv ekipe Sparsa u Bijeljini i ekipe Čapljine u gostima. Sigurne ekipe su Sparsi, Mladost, Varda i Sloboda, šanse za opstanak su izgubili Čapljina i Posušje, dok sve ostale ekipe od 5. do 10. mjesta na tabeli moraju da daju svoj maksimum da bi opstali u ligi. Više će se znati posle odigranog pretposljednjeg kola kada Radnik dočekuje Sparse, trenutno vodeću ekipu u prvenstvu.

Translate »