vi trenutno gledate stranicu

novosti i saopštenja

Šou sudijske trojke u Bijeljini!

KK RADNIK – KK SPARS  79 :82  (20:22 / 19:22 / 9:20 / 31:18)

KK RADNIK: Radovanović 13, Radović, Lontoš 16, Riznić 12, Kokoruš 3, Islamović, Radmilović 4, Pečenica, Nikolić 3, Damjanović 26, Drljača, Pejić 2. Trener: Bogdan Stanojević

KK SPARS: Zahiragić 3, Nikolić 20, Bulić 6, N. Buza 8, Bilić, Bašić, Josipović 12, N. Buza 13, Đurasović 5, Vrabac 15, Atić, Glogovac. Trener: Marko Trbić.

Košarkaški klub Spars je bio bolji protivnik na ovoj utakmici i zasluženo je pobijedio naš klub. Tekst koji slijedi se svakako ne odnosi na naše protivnike iz Sarajeva i Radnik im želi puno sreće u nastavku takmičenja.

Utakmica između Radnika i Sparsa izazvala je veliko interesovanje gledalaca i medija jer je odlučivala o opstanku našeg kluba u Premijer ligi BiH. Nažalost i jedni i drugi su razočarani napustili dvoranu O.Š. „Vuk Karadžić“, ali ne zbog prikazane igre oba tima, ne i zbog konačnog rezultata, već zbog očigledne nepravde koju su našem klubu nanijela trojica „sudija“ koji su trebali da dijele pravdu na ovom susretu.

Radnik je nakon odigrane utakmice u Trebinju napomenuo da je suđenje na toj utakmici bilo, u najmanju ruku diskutabilno, vjerujući da se svakom može dogoditi da nešto previdi ili slučajno pogriješi. Nakon utakmice u subotu protiv Sparsa smo se uvjerili da je počeo da se  kuva „bosanski lonac“ Premijer lige još i prije utakmice u Trebinju i da se već zna ko će napustiti ligu a ko će biti privilegovani timovi koji moraju ostati u ovom takmičenju. Uvjereni smo, nakon predstave Damira Kunosića, Milana Adamovića i Ace Okuke, da je svaka priča o regularnosti lige zaista smiješna i da Savez i sudijska organizacija treba dobro da se zamisle (tj. da promijene praksu ovakvog pristupa utakmicama). Zamazivanje očiju sa delegatima i tzv. kontrolorima ili super-kontrolorima poprima još veće dimenzije komedije kada se uzmu u obzir neke utakmice za koje čitava košarkaška javnost zna kojim će se rezultatom završiti. Pored toga, gospoda koja imaju pištaljke i kreiraju tokove utakmica u posljednjih nekoliko godina po mišljenju navedenih „institucija“ izgleda sude besprekorno jer se ne pamti slučaj kada je neko od njih bio kažnjen ili suspendovan zbog lošeg suđenja, dok sa sa druge strane klubovi muče da naplaćaju silne izreknute tehničke greške pored ostalih nameta koje moraju platiti da bi uopšte učestvovali u ovoj tragikomediji zvanoj Premijer liga. Sudije su toliko zaštićene i nedodirljive da im se ni košarkaške veličine ne smiju obratiti a da ne budu kažnjeni, a sa druge strane delegati, kontrolori i ostali ljudi zaduženi za to ih nagrađuju solidnim ocjenama za suđenje. Ovom prilikom pozivamo sudijsku komisiju da pregleda ovu utakmicu i iznese svoje mišljenje! Skup košarkaških „znalaca i veličina“ koji sjede u Savezu mora pod hitno da se probudi i da shvati da su oni tu zbog klubova i da im obezbijede barem regularno takmičenje kad već nisu sposobni da pronađu sponzora lige ili na neki drugi način olakšaju klubovima koji su u zaista teškoj situaciji.

Nakon „spektakularnog“ nastupa već pomenute sudijske trojke Radnik je po važećim propozicijama (ali neće nas začuditi ako se i one promijene ukoliko sve ne bude teklo po unaprijed smišljenom planu) izgubio sve šanse za opstanak u ovoj ligi ali iz nje će izaći uzdignute glave jer nije učestvovao ni u jednoj prljavoj ili nesportskoj radnji za ove dvije godine koliko je učestvovao. Radnik će nastaviti da se bori na sportskom terenu ali i van njega kako bi ovakvih situacija koje su se nama desile bilo što manje i kako košarka u BiH ne bi izgubila svaki smisao.

 

Translate »